Skift til HTTPS – Derfor skal du have et SSL-certifikat NU!

Google har i flere år anbefalet, at alle hjemmesider og webshops øger sikkerheden, ved at benytte et SSL-certifikat, så websitets ”fornavn” skifter fra http til https. De har løbende øget presset, og i oktober 2017 kommer der en yderligere stramning fra Google, som får betydning for langt de fleste websites.

Læs her, hvorfor du ikke bør vente et sekund længere med at få et SSL-certifikat og foretage skiftet fra http til https.

Styrk sikkerheden med SSL. Hvad er https (SSL). Hvilket SSL certifikat skal du vælge.

Hvad er et SSL-certifikat (https vs http)?

Lad mig starte med lidt ordforklaring, det kan nemlig godt blive en smule langhåret, hvis man ikke på forhånd kender betydningen af de forskellige betegnelser.

  • SSL = Secure Sockets Layer
  • http = Hypertext Transfer Protocol
  • https = Hypertext Transfer Protocol Secure

S’et i https betyder altså ”secure”, og angiver, at et website har et SSL-certifikat.

Din hjemmeside hedder altså enten http://ditdomæne.dk eller https://ditdomæne.dk.

Hvad gør SSL (https)?

Når du har et SSL-certifikat på din hjemmeside, bliver kommunikationen mellem dine kunders browser og din hjemmeside krypteret.

Det vil sige, at når dine kunder fx indtaster kreditkort-informationer eller en besked til dig i en kontaktformular, så bliver oplysningerne krypteret, så informationerne ikke kan blive opsnappet af andre. Med andre ord øger SSL sikkerheden på hjemmesiden.

Hvorfor skal du have et SSL-certifikat NU?

I oktober 2017 kommer Google med en opdatering af Chrome-browseren, som rigtig mange mennesker bruger, når de surfer på nettet.

Hvis du ikke har skiftet din hjemmeside over til https:// (med SSL), så er det NU, du skal i sving, hvis du vil undgå, at dit website bliver markeret med “Ikke sikker” (se billedet).

Tidligere har Google strammet SSL-grebet ift. webshops og hjemmesider, der modtager kreditkort eller fx har bruger-logins.

Med opdateringen i oktober bliver der strammet yderligere, så alle hjemmesider, der indeholder fx kontaktformular og nyhedsbrevstilmelding mv., vil blive ramt.

Og det vil kort sagt sige de fleste websites!!

Undgå ikke sikker advarsel i Chrome. Få et SSL-certifikat (https). renesejling.dk

Hvilket SSL-certifikat skal du vælge?

For langt de fleste er det tilstrækkeligt med et (DV) SSL-certifikat (DV = Domain Validated). Nogle webhoteller tilbyder (DV) SSL-certifikatet gratis, hos andre skal du betale.

Med et (DV) SSL vil din hjemmeside komme til at se sådan her ud i browserlinjen i Chrome:
https vs http. Sådan ser et https website med SSL-certifikat ud. Rene Sejling.

Uden SSL (https), ser det lige nu sådan her ud:
http vs https. Sådan ser et http website uden SSL-certifikat ud før okt. 2017. Rene Sejling.

Når Google har implementeret opdatering af Chrome-browseren i oktober 2017, vil det lille uskyldige (i) blive suppleret af ”Ikke sikker”.

Hvad betyder manglende SSL for dig og din forretning?

En markering med IKKE SIKKER kan have indflydelse på, hvor mange der besøger din hjemmeside, om de bliver på siden, og om de tør indtaste oplysninger i kontaktformularer, nyhedsbrevstilmeldinger osv.

Dette skift er naturligvis ret irriterende for dig, der ejer en hjemmeside (fordi det skal ordnes). Men det overordnede formål er at øge sikkerheden på nettet, og det er godt for os alle.

PAS PÅ! Advarsel vedr. SEO ved skift til https

Når du skifter fra http til https, svarer det til, at du skifter domænenavn. Hvis skiftet ikke laves rigtigt, kan du miste placeringer og synlighed på Google!

Husk derfor:

    1. <li”>Korrekt opsat 301 redirects fra http til https
  1. Interne links, js, css og billeder rettes fra http til https
  2. Tidligere opsatte 301 redirects rettes, så de redirecter direkte fra A > B (fra gl. url direkte til ny https), så du undgår A > B >C redirects (B = http-versionen)
  3. Sikre, at canonical tags peger korrekt på https-version af dit website og ikke på den tidligere http-version

Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, eller gerne vil slippe for at bruge tid på at rode med det selv, så kan jeg hjælpe dig hurtigt og effektivt.

Pris på opsætning af SSL (https)

Jeg opsætter SSL-certifikat på WordPress hjemmesider og WooCommerce webshops.

  1. Få GRATIS opsætning af SSL

    Har du webhotel (hosting) hos mig, så sætter jeg gratis SSL (DV) op for dig som en del af webhotellet. Naturligvis inkl. opsætning i WordPress, så alt peger korrekt (pkt. 1-4 ovenfor).

    Kontakt mig her vedr. SSL, hvis du har webhotel hos mig >>>

  2. SSL opsætning med samtidig flytning til webhotel hos mig

    Hvis du flytter din hjemmeside eller webshop over på webhotel hos mig, koster SSL-opsætningen inkl. opsætning i WordPress (pkt. 1-4 ovenfor) 1.495 kr. ex moms.
    MEN! Du får samtidig 12 mdr. gratis webhotel med i købet (værdi 1.788 kr. ex moms), og jeg flytter dit website gratis fra dit nuværende webhotel til mit.

    Kontakt mig her for mere info om overflytning af webhotel og SSL-opsætning

  3. SSL-opsætning på dit nuværende webhotel

    Har du ikke webhotel hos mig, kan jeg lave skiftet til SSL inkl. efterfølgende opsætning i WordPress (pkt. 1-4 ovenfor) for 1.495 kr. ex moms

    Inden jeg går i gang, skal jeg undersøge, hvad dit nuværende webhotel kan tilbyde, og så vende tilbage til dig, om de tilbyder et gratis SSL-certifikat, som kan aktiveres, og opsættes så alt i WordPress efterfølgende fungerer og peger korrekt.

    Kontakt mig her, hvis du ønsker SSL-opsætning via dit nuværende webhotel

BONUSINFO om SSL/https

SSL øger også din WordPress sikkerhed, og er med til at beskytte din hjemmeside mod hacking.

Med et SSL-certifikat krypteres dit login til din WordPress hjemmeside eller WordPress webshop, så hackere ikke kan opsnappe dit brugernavn og din adgangskode.

Har du spørgsmål eller brug for WordPress assistance, så kontakt mig på mig@renesejling.dk.

God inspiration? Så del gerne indlægget!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top