Mit 10-års jubilæum på WordCamp
De sidste fire dage har jeg tilbragt på WordCamp, og i år markerer mit 10-års jubilæum for min første deltagelse. Det var i Sevilla, Spanien, og jeg husker det stadig som det varmeste, jeg nogensinde har oplevet – 43 grader om lørdagen! Dengang var der omkring 800 deltagere og en god flok fra Danmark, alle sammen fantastiske mennesker. Siden da er konferencen vokset og tiltrækker nu typisk mellem 1.500 og 2.500 deltagere, afhængigt af stedet. Jeg har dog sprunget tre ud af ti gange over.
Programmet: Netværk, talks og workshops
En WordCamp-uge byder på meget mere end bare foredrag. Udover at netværke – især med danske kolleger – bruger jeg typisk en dag som turist, før de to dages konference går i gang. Programmet byder på talks om alt fra cybersikkerhed til diversitet i WordPress-fællesskabet, så der er noget for enhver smag. Derudover er der workshops, hvor man aktivt kan deltage.
Kvaliteten af talks varierer, som den plejer. Nogle var virkelig spændende, mens andre føltes lidt som oplæsning. To foredrag stod dog særligt ud for mig.
Inspirerende talks
Det første højdepunkt var Noel Tocks talk om brugen af WordPress til humanitære hjemmesider i forbindelse med krigen i Ukraine. Han delte rørende historier om sit arbejde med at hjælpe hunde og mennesker ud af krigsramte områder. Det var både inspirerende og tankevækkende.
Et andet stærkt indlæg var af Oliver Sild fra Patchstack, et sikkerhedsfirma. Han talte om den kommende EU-cyberlovgivning, der kræver, at større virksomheders software, inklusive WordPress og plugins, skal være CE-godkendt. Dette kan blive en udfordring for mange i branchen.
Fokus på tilgængelighed
Tilgængelighed var også et stort tema. En epileptiker delte sine personlige udfordringer og kastede lys over kommende krav til at gøre hjemmesider mere tilgængelige. Det var en vigtig påmindelse om, hvorfor dette arbejde betyder så meget.
Matt Mullenweg om WordPress’ fremtid
Som afslutning holdt Matt Mullenweg, skaberen af WordPress, en “fireside chat” med direktøren for WordPress.com. De diskuterede fremtiden for WordPress og besvarede spørgsmål fra publikum – selvom nogle spørgsmål mest handlede om de spørgendes egne projekter. Der opstod lidt spænding, da Matt blev udfordret om det nye FAIR-projekt, et forsøg på at skabe et nyt plugin-bibliotek. Kritikken gik på, at han tidligere har opfordret store WordPress-virksomheder, især hostingfirmaer, til at give mere tilbage til fællesskabet. Det kunne han nok have håndteret bedre.
Hvad får man for billetten?
For kun 50 dollars (ca. 350 kr.) får man virkelig meget for pengene – det er nok verdens billigste tech-konference! Billetten inkluderer:
- En t-shirt
- Kaffe og vand hele dagen
- Frokost begge konferencedage
- Gratis adgang til alle talks
- Afterparty med to gratis drinks
I nogle lande får man også morgenmad, snacks eller endda aftensmad til afterparty’en, men det manglede i år. Vi gættede på, at det skyldes, at Schweiz ikke just er verdens billigste land.
Udgifter udover billetten
Udover billetprisen brugte jeg ca. 2.000 kr. på fly og 6.000 kr. på fire nætter på hotel, plus udgifter til mad. Det er stadig en overkommelig pris for en konference af denne kaliber.
Sponsorområde og netværk
Et af højdepunkterne er det store sponsorområde, hvor man kan møde repræsentanter fra de største WordPress-plugins og hostingfirmaer. Hvis du mangler et webhotel, er der masser af muligheder (og ja, tag endelig fat i mig, hvis du har brug for en anbefaling!). Der er også masser af plads til at arbejde eller endda passe børn, hvis man har familien med. Det er ikke ualmindeligt, at både mor og far arbejder med WordPress i deres eget firma.
Netværk og nørderi
WordCamp er en fantastisk mulighed for at netværke og udveksle erfaringer. Det er befriende at kunne nørde om WordPress i flere dage uden skæve blikke fra børn eller partner!
Næste stop: Krakow 2026
Næste år går turen til Krakow i Polen, og jeg er sikker på, det bliver fantastisk. Måske ses vi der?