Guide til de bedste WordPress temaer i 2024

Sådan vælger du et godt WordPress tema til netop din hjemmeside

Hjemmesider er lige så forskellige som de virksomheder, de repræsenterer. Derfor kan man ikke bare udpege et enkelt WordPress tema og sige: ”Brug det, så er du på sikker grund”.

Med mere end 250 WordPress hjemmesider i mit webdesigner-bagkatalog har jeg dog efterhånden ret god erfaring med, hvilke temaer der virker godt, og hvilke jeg vil anbefale, at du går en bue udenom.

Målet med dette indlæg er at sætte spot på, hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter et nyt WordPress tema. Og samtidig hjælpe dig godt på vej, så du får valgt et teknisk solidt, velfungerende og brugervenligt tema til netop din WordPress hjemmeside.

Det er generelt lidt bøvlet at skifte tema på en hjemmeside, så det betaler sig at gøre dit forarbejde grundigt, så du træffer et godt valg fra starten.

Computerskærm m. kode. Valg af de bedste WordPress temaer. wpcare.dk

Hvad er et WordPress tema?

Et WordPress tema er helt kort beskrevet en design-skabelon, som du kan opbygge din hjemmeside ud fra.

Men dit valg af WordPress tema handler om langt mere end blot grafisk udtryk og udseende. WordPress temaet indeholder nemlig også en masse forskellige features og funktioner.

Og netop antallet af fancy funktioner og muligheder er (som jeg vil forklare mere om senere) noget, du skal være meget opmærksom på. For hvor meget af det, har du egentligt brug for?

Hvis du Googler ”WordPress temaer”, så støder du sandsynligvis også på ”WordPress skabeloner”, og de engelske betegnelser ”WordPress templates” og ”WordPress themes”. Ingen grund til forvirring her. Det er blot forskellige ord for det samme.

Hvilket WordPress-tema skal du vælge?

Det allervigtigste, inden du vælger et WordPress-tema, er, at du har overblik over, hvilke features og funktioner du reelt har brug for.

I praksis betyder det, at jeg vil anbefale, at du laver en tydelig kravsspecifikation. Og det gælder, uanset om du har en webdesigner på projektet, eller du selv vil i krig med at designe din hjemmeside.

Når en kunde kommer til mig og ønsker at få designet en ny hjemmeside, så er det kravsspecifikationen, der danner udgangspunkt for det tema, jeg vælger.

Undgå lækkerheds-fælden, når du vælger din WordPress-skabelon

Når man kigger rundt og undersøger de mange forskellige temaer, der er på markedet, kan man let komme til at falde i én bestemt fælde, som jeg kalder lækkerheds-fælden.

Lækkerhedsfælden er den fælde, man kan komme til at falde i, når man kigger på et tema, hvor man tænker, ”wauw, det ser flot ud, og det har alle mulige fede features”.

Og det er her din kravsspecifikation kommer i spil.

For hvad har du REELT brug for af funktioner og features?

Dit WordPress-tema skal naturligvis kunne tilpasses tilstrækkeligt i forhold til dine krav og behov, men heller ikke mere end det.

Er du nervøs for, om du på sigt kommer til at mangle funktioner, hvis du vælger et mere enkelt tema, så vælg et tema, hvor du kan opgradere til Premium og få adgang til flere funktioner i takt med, at du (måske) får brug for dem.

Husk også på, at der findes mere end 50.000 WordPress-plugins. Det betyder, at du løbende kan tilføje nøjagtig det, du har brug for – hverken mere eller mindre.

Hvorfor skal du undgå de ”bloatede” WordPress-temaer?

Falder du i fælden og vælger et ”bloated” tema med et hav af features og funktioner, som ikke indgår i din kravsspecifikation, så giver det dig overordnet tre væsentlige udfordringer.

  1. Alt for meget fyld og mange fancy features kan gå kraftigt udover hastigheden på din hjemmeside
  2. En langsom hjemmeside giver en dårlig brugeroplevelse, når en potentiel kunde besøger din hjemmeside. Det er nemlig de færreste af os, der har tålmodighed til at vente på, at en langsom hjemmeside åbner
  3. Hastigheden på din hjemmeside har stor betydning for SEO. Google ønsker at give en god brugeroplevelse, og sløve hjemmesider gør derfor absolut ikke noget godt for din SEO-indsats

De WordPress-temaer, jeg bruger, når jeg designer hjemmesider, har jeg bl.a. valgt, fordi de er hurtige at indlæse, og fordi udviklingsholdet bag dem kontinuerligt har fokus på hastighed.

Indbygget eller valgfri page-builder

WordPress temaerne Divi, Enfold og Avada er meget populære, og gør det ganske godt. De kommer alle med en indbygget page-builder.

Jeg har dog fravalgt disse temaer af flere årsager, men en af de vigtigste er, at brugervenligheden i deres page-buildere ikke er optimal. Især Divi er kompliceret at bruge, og jeg har en del supportkunder, som oplever designproblemer med Divi.

Desuden er den generelle holdning blandt professionelle hjemmeside-designere, at både Divi, Enfold og Avada er ”bloatede” og unødigt stoppet til med features. De fleste bruger maks. 20% af funktionerne. Resten ligger bare og fylder.

De bedste WordPress temaer lige nu [2023-guide]

Jeg har 3 helt klare favoritter, når jeg skal vælge tema til en hjemmeside:

#1 – Astra

https://wpastra.com/

Astra finder du både i en gratis og en Pro-version.

Den gratis version indeholder de allerfleste af de features, som du har brug for på en helt almindelige professionel virksomhedshjemmeside. Og Astra har stor fokus på hastighed.

Har du brug for flere features, kan du opgradere til Pro. I Astras Pro-udvidelse får du adgang til flere funktioner, som du kan slå til eller fra efter behov. Og med Pro får du også udvidet support.

Jeg vil anbefale, at du benytter den engelske version af Astra (altså at din backend/admin er på engelsk). Har du brug for hjælp til at finde en løsning på en designudfordring, så er det meget lettere at google sig til et svar med udgangspunkt i den engelske version.

Astra bliver vedligeholdt

Et andet væsentligt element er, at temaerne bliver holdt ved lige – også gratis-versionen.

I Astra har Pro- og gratis-versionen det samme underliggende tema. Det betyder, at gratis-versionen også bliver vedligeholdt og opdateret.

Den kontinuerlige vedligeholdelse af temaet har stor betydning for både funktionalitet og sikkerhed.

Du kan selv vælge din page-builder

Med Astra kan du selv vælge din page-builder.

Min favorit WordPress page-builder er Beaver Builder, og Astra integrerer perfekt med Beaver Builder. Foretrækker du Elementor som din page-builder, integrerer Astra også med den.

Ekspemler på WordPress temaer - skabeloner til hjemmesider. wpcare.dk

#2 – Beaver Builder Theme

WordPress Framework Theme

Beaver Builder Theme er et Premium WordPress tema, som du får adgang til, hvis du investerer i page-builderen BeaverBuilder.

Temaet fungerer godt, og det er ikke bloated med alt muligt unødigt.

Som Astra bliver det holdt ved lige, så funktioner og sikkerhed er up to date.

Hastighedsmæssigt performer Astra generelt bedre end Beaver Theme.

Astra er pt. det tema, jeg bruger mest. Jeg vælger dog nogle gange Beaver Builder Theme fremfor Astra til de mere simple hjemmesider.

Beaver Theme har en god support.

Læs også min artikel om Beaver Builder her →

Beaver Builder logo. Page builder til Beaver WordPress Theme. wpcare.dk

#3 – Flatsome

https://themeforest.net/item/flatsome-multipurpose-responsive-woocommerce-theme/5484319

Flatsome er mit foretrukne tema, når hjemmesiden skal indeholde en WooCommerce webshop.

Temaet performer godt hastighedsmæssigt, og så er der mange indbyggede indstillingsmuligheder til webshop-arkiv og produkter. De indbyggede indstillinger gør det forholdsvis nemt at lave en superflot og brugervenlig opsætning.

Eks. på Flatsome WordPress tema. Bedste theme til WooCommerce shop. wpcare.dk

Gør det selv-hjemmeside eller professionel webdesigner – hvad skal du vælge?

Vil du selv designe din hjemmeside, så kan du principielt vælge alle de temaer, jeg har nævnt. Du bør dog kun vælge Flatsome, hvis du skal have en webshop integreret på din hjemmeside.

Alle de temaer, jeg har nævnt ovenfor, kan give dig et godt udgangspunkt, hvor du uden at kunne programmere kan ændre design på header, footer og indhold.

Jeg vil dog klart anbefale Astra til ”gør det selv-projekter”

Fordelene ved Astra er:

  • Du kan selv vælge din page builder, så du ikke skal leve med en indbygget page-builder, som mangler brugervenlighed. Jeg anbefaler, at du bruger BeaverBuilder
  • Du kan udvide med Pro, hvis du har brug for flere features. I Pro kan du nøjes med at slå de funktioner til, som du har brug for
  • Astra er ikke bloated. Gratis-versionen sammen med en god page-builder vil bringe dig langt

Men inden du vælger selv at gå i gang med at designe en hjemmeside, så tænk dig godt om.

Kan det betale sig at gøre det selv?

Hvis du har god tid til ”trial and error”, og synes det er sjovt at designe din egen hjemmeside, så kan det være fint at kaste sig ud i projektet.

Overvej dog, om de mange timer, du kommer til at bruge på projektet, kan bruges bedre ved, at du koncentrerer dig om din virksomhed og dine kerneydelser, og lader en professionel om at designe din hjemmeside.

Vær opmærksom på, at selv med den bedste page builder på markedet, så vil der ofte være brug for specialudvikling og CSS-kode til de ting, som page builderen og temaets indstillinger ikke kan løse.

Det betaler sig i de allerfleste tilfælde at overlade opgaven til en erfaren webdesigner. Når alt det overordnede tekniske og designmæssige fungerer, kan du selv nemt bygge videre på din hjemmeside.

Jeg vil anbefale, at du sideløbende har en professionel WordPress serviceaftale. Med en serviceaftale kan du få hjælp til alt det, der uvilkårligt vil drille teknisk og designmæssigt ind i mellem.

Vil du have en hurtig og stabil support til din WordPress hjemmeside eller WordPress webshop tilbyder jeg flere forskellige WordPress serviceaftaler.

Jeg har erfaringen og ekspertisen til at hjælpe dig hurtigt og effektivt med alt det, du ellers ville kunne bruge oceaner af tid på at få rettet til. Jeg sørger samtidig for at tema og plugins bliver opdateret, at sikkerheden på din hjemmeside er i top, og at der bliver lavet daglig backup af din hjemmeside.

Du kan se de forskellige WordPress serviceaftaler her >

Har du brug for akut WordPress hjælp — Læs her >

Kan naboens søn ikke bare designe min hjemmeside?

Langt de fleste uerfarne webdesignere kan KUN lave hjemmesider ved at benytte sig af temaets indstillinger og en page builder.

Erfarne webdesignere bruger – udover et godt tema og den gode page builder til designet – også specialudvikling, programmering og CSS-kode, for at få alt til at spille, præcist som det skal. Det er næsten altid nødvendigt at justere på noget CSS-kode for at tilpasse yderligere efter behov.

Får du leveret et design fra en uerfaren webdesigner så har han/hun ofte svært ved at lave de nødvendige tilpasninger, da de vil have problemer med de ting, som ikke kan laves direkte i konfigurationen.

Det er absolut ingen skam at bruge en god page builder. Tværtimod. Men når du vælger webdesigner til dit projekt, så vær opmærksom på, om personen kan kode. Hvis han/hun ikke kan kode, kan der opstå mange problemer undervejs.

Har du brug for en professionel webdesigner?

Jeg håber, at ovenstående har bragt dig videre i forhold til valg af WordPress-tema til din hjemmeside.

Vil du overlade designet af din hjemmeside til en erfaren WordPress webdesigner, så kan du læse mere om muligheder og priser her >

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om WordPress temaer

Skal mit WordPress tema være på dansk?

Det kan ofte være en fordel bruge den engelske version af temaet. De danske oversættelser er ofte ikke så gode, og det er meget nemmere at google sig til hjælp og løsninger, når menuer mv. i din backend/admin er på engelsk.

Skal jeg vælge et gratis WordPress tema eller et Premium-tema?

Hvis den gratis version af temaet har de funktioner, som du har brug for, så er der ikke nogen grund til at opgradere til en betalt version. Keep it simple.

Nogle temaer findes kun i betalte Premium-versioner, og passer det tema til din kravsspecifikation, så er det naturligvis det tema, du skal vælge.

Husk også, at der normalt er udvidet og bedre support på betalte temaer end på gratis temaer.

Det vigtigste er, at du vælger det RIGTIGE tema til dine krav og behov.

Hvad er det bedste WordPress tema?

Det bedste WordPress tema til din specifikke hjemmeside, er et tema, der passer til din kravsspecifikation, og som ikke er proppet med unødige funktioner.

God inspiration? Del gerne indlægget.

4 kommentarer til “Guide til de bedste WordPress temaer i 2024”

  1. Tak for god artikel.

    Har et enkelt spørgsmål (er begynder og helt ny bruger af WP): Når man siger Astra som tema – er der så ikke reelt et hav af temaer (inden for Astra)? Eller hvordan fungerer det?

    Når man omtaler de forsk. slags temaer som fx Divi, Astra el OceanWP – dækker de så ikke hver i sær over flere 1000 temaer at vælge imellem? Eller er der noget jeg har misforstået?

    Tak for rigtig god og informativ artikel.

    Venlig hilsen

    Mikkel

  2. Tak for god artikel

    Jeg tænker at lave en ny side hvor der også er en blog.
    Er denne side lavet i WordPress? Og hvilket Tema benytter du?
    Til min blog leder jeg efter en opsætning som denne, med henvisning til kategorier i venstre spalte.

    1. Hej.. tak for din kommentar. Jeg min egen side er selvfølgelig lavet i WordPress, og mit første forslag til tema Astra er også det jeg laver faktisk alle mine projekter i. Ingen problemer at lave en blog som du nævner. Sig til hvis du skal bruge hælp til det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top