Kontakt mig på +45 22 33 46 70 eller mig@renesejling.dk

Få hurtig hjælp til GDPR
på din WordPress hjemmeside eller webshop

Overhold EUs persondataforordning med
"Hjælp til GDPR - pakken"

Slip for bekymringer - få effektiv hjælp til GDPR

EU's nye persondataforordning (GDPR) kan gøre selv den mest hærdede selvstændige, virksomhedsleder eller foreningsbestyrelse en anelse gråhårede før tid.

Med min ”Hjælp til GDPR - pakke”, der er henvendt til dig med en WordPress hjemmeside eller webshop, sparer du tid, kræfter og bekymringer. Jeg sørger for – hurtigt og effektivt - at din WordPress hjemmeside eller Woocommerce webshop løsning overholder reglerne

Hvad er GDPR?

  • GDPR er EU’s nye Persondataforordning, der træder i kraft 25. maj 2018
  • GDPR betyder General Data Protection Regulation
  • Formålet med den nye forordning er at styrke beskyttelsen af vores persondata
  • Alle, der indsamler og opbevarer persondata, er omfattet af reglerne. Dvs. alt fra store virksomheder, organisationer og offentlige instanser til små erhvervsdrivende og alle typer foreninger fra sport til spejder

Indsamlingen af persondata kan fx ske gennem:

  • Nyhedsbrevstilmelding
  • Kontaktformularer
  • Navn, adresse osv. oplyst ved køb i din webshop
  • Betalingsoplysninger
  • Oplysninger om produkter, som kunden har købt
  • Indsamling af data via Google Analytics
  • Indsamling af data via Facebook-pixel

GDPR – kort fortalt

Helt kort så fremgår det af persondataforordningen, at hvis du indsamler og opbevarer data relateret til en EU-borger, så skal du blandt andet overholde følgende:

  • Transparens – oplys tydeligt til brugeren, hvem du er, hvilke data du indsamler og til hvilket formål, i hvor lang tid du opbevarer oplysningerne, og hvem der modtager oplysningerne
  • Samtykke – brugeren skal ”frivilligt, specifikt, informeret og utvetydigt” give sit samtykke til, at du må indsamle og opbevare de specifikke data
  • De registreredes rettigheder – her indgår bl.a. (jf. denne anbefalelsesværdige informationspjece) retten til at få indsigt i sine personoplysninger (indsigtsret), retten til at få urigtige personoplysninger berigtiget (retten til berigtigelse) og retten til at få sine personoplysninger slettet (retten til at blive glemt)
  • Brud på datasikkerheden – ”Når et brud på persondatasikkerheden sandsynligvis vil indebære en høj risiko for fysiske personers rettigheder og frihedsrettigheder, skal den dataansvarlige ikke alene foretage en anmeldelse til Datatilsynet, men også underrette den registrerede om bruddet” Kilde: Vejledning om håndtering af brud på persondatasikkerheden

Vil du læse mere detaljeret om GDPR, så læs mit blogindlæg her

Ansvarsfraskrivelse

Jeg er ikke jurist eller advokat. Mit formål med dette produkt er at hjælpe dig nærmere på en god løsning af den udfordring, som GDPR er for de fleste. Skabelonen, der bruges til Cookie- og privatlivsbetingelserne, er udarbejdet af en advokat, men for at være på den helt sikre side, vil jeg altid anbefale, at du får en advokat til at gå dine ting igennem. 

Hjælp til GDPR - alt dette får du med i pakken:

  • Tjek og oprydning af plugins

    Dine plugins gennemgåes og kontrolleres for brug af unødvendige cookies.

  • Oprettelse af privatlivspolitik

    Der oprettes en "Cookie- og privatlivspolitik". Skabelonen er udarbejdet af en advokat, og den tilpasses selvfølgelig til dit website. Hvis du allerede har en privatlivspoltik, kigger jeg den igennem, og justerer den efter de gældende regler.

  • Installation af logprogram

    Installation af funktion til at overvåge alle aktiviteter på dit website. Logfilen kan bl.a. bruges i tilfælde af databrud.

  • Installation af cookieprogram

    Løbende skanning af, hvilke cookies websitet gemmer, samt installation af popup-boks, hvor den besøgende kan afgive samtykke til alle eller dele af disse cookies.

  • Udvidet sikkerhed

    Installation af ekstra WordPress-sikkerhed, som bl.a. sørger for brug af stærke adgangskoder, malware-skanning, blokering af brugere med for mange forkerte login mm.

     

  • Justering af Google Analytics

    Hvis dit website måler trafikken vha. Google Analytics, justerer jeg indstillingerne, så de følger reglerne i GDPR.

  • Indsættelse af checkbokse om samtykke

    Alle de steder, hvor dine besøgende afgiver personlige oplysninger, indsætter jeg relevante checkbokse til afgivelse af samtykke. Det gælder fx kontakt- og kommentarfelter samt nyhedsbrevstilmeldinger.

  • Justering af WooCommerce

    Jeg gennemgår og tilpasser hele flowet fra produktvisning til betaling og levering af produktet, så det følger reglerne i GDPR.

  • Rapport ved afslutning

    Du får ved afslutning af min gennemgang en rapport, der beskriver, hvad der er ændret, samt et par gode råd om, hvordan du selv kan holde dine indstillinger ajour.

Nyt fra WordPress pr. 17. maj 2018

WordPress er lige kommet i nyeste version 4.9.6 som adresserer flere væsentlige problemstillinger i GDPR-lovgivningen, bl.a. muligheden for eksport og sletning af data, hvis en kunde/bruger ønsker det. De samme funktioner gælder også for WooCommerce.

Læs mere omkring disse funktioner her:

Hjælp til GDPR - sådan forløber processen:

  • 1 Bestil GDPR-pakken i shoppen - Bestil nu
  • 2 Informer mig om adgangskoder (WordPress, FTP, Google Analytics, Mailchimp)
  • 3 Website (og webshop) optimeres ift. GDPR
  • 4 Du får en e-mail med rapport om, hvad der er lavet, samt et par gode råd om, hvordan du selv kan holde dine indstillinger ajour (fx privatlivspolitik ved tilføjelse af nye plugins)
  • 5 Læn dig tilbage, mens din cookieoversigt automatisk holdes ved lige

Ofte stillede spørgsmål

Du har mulighed for at få 500 kr. i rabat

Har du i forvejen en WordPress Support- og Vedligeholdelsesaftale hos mig, så får du 500 kr. i rabat på ovenstående pris.

Send en mail til mig på mig@renesejling.dk, hvis du har en supportaftale, så sender jeg dig straks en rabatkode.

Ønsker du at oprette en support- og vedligeholdelsesaftale for at opnå rabatten, og lade mig håndtere det tekniske på din hjemmeside fremover, så send mig en mail, så klarer vi selvfølgelig også dette.

Ansvarsfraskrivelse

Jeg er ikke jurist eller advokat. Mit formål med dette produkt er at hjælpe dig nærmere en god løsning på den udfordring, som GDPR er for de fleste. Skabelonen, der bruges til Cookie- og privatlivsbetingelserne er udarbejdet af en advokat, men for at være på den helt sikre side, vil jeg altid anbefale, at du får en advokat til at gå dine ting igennem.