9 vigtige overvejelser, før du investerer i en ny hjemmeside

Ny hjemmeside WordPress? Skrivebord hos webdesigner med 2 skærme. René Sejling. Viborg.

For kunder, der skal have en ny hjemmeside, kan webdesigner-branchen til tider virke ret uoverskueligt. Priserne for noget, der udefra præsenteres som det samme produkt (en velfungerende og flot ny hjemmeside), varierer meget.

Så hvordan sikrer du som kunde, at du placerer din investering i en ny hjemmeside hos den rigtige webdesigner? At du får en kvalitets hjemmeside, som fungerer teknisk og visuelt – og som lever op til alle de krav, der i dag stilles til et professionelt webdesign.

Det kræver ofte lidt research at finde den helt rigtige samarbejdspartner til dit projekt. For at hjælpe dig lidt på vej i den proces, får du her en række vigtige overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger din webdesigner.

9 vigtige overvejelser ved køb af ny hjemmeside

Oversigt:

  1. Sørg for at få en fast pris på din nye hjemmeside
  2. Køb ikke for billigt
  3. En ny hjemmeside er mere end bare webdesign
  4. Vær sikker på, at du ejer hjemmesiden og har fuld adgang
  5. Vælg et godt CMS til din hjemmeside
  6. Start altid dit projekt “ny hjemmeside” med at lave en kravsspecifikation
  7. Tilbyder webdesigneren en eller flere supportaftaler?
  8. Pas på med billige pakkeløsninger
  9. Har webdesigneren mange gode kundereferencer?

Overvejelse #1 – Sørg for at få en fast pris på din nye hjemmeside

Uden en fast pris, kan der hurtigt løbe mange ekstraudgifter på. Køber du en ny hjemmeside hos mig, får du altid en fast pris på projektet.

Hvad koster en professionel hjemmeside? Læs mere om priser på hjemmesider her >>>

Vil du vide mere om webshop-priser, kan du læse mere her >>>

Overvejelse #2 – Køb ikke for billigt

Der er typisk meget stor forskel på en leverandør, der siger, at han kan lave en ny hjemmeside for 5.000 kr. på en eftermiddag i fritiden til en professionel webdesigner, som måske skal have 3, 5 eller 10 gange så meget.

Prisforskellen skulle meget gerne afspejle sig i høj kvalitet visuelt og teknisk, professionalisme, service, leveringsdygtighed og evnen til at føre dine ønsker til hjemmesiden ud i livet.

Nogle leverandører er stærkt begrænsede af deres valgte platform (CMS). Hvis de fx ikke kan klikke sig frem til en indstilling eller en funktion i CMS’et, så kan de ikke føre dine ønsker ud i livet.

En dygtig webdesigner kan lynhurtigt skrive et par linjers kode, der løser problemet, og herefter hurtigt komme videre med udviklingen af din nye hjemmeside.

Nogle CMS’er er også dårligt bygget op i forhold til SEO. Så, hvis du ønsker at søgemaskineoptimere din hjemmeside, er det meget bøvlet, og koster måske ekstra udvikler-timer.

Overvejelse #3 – En ny hjemmeside er mere end bare webdesign

Når du skal have ny hjemmeside, er det vigtigt, at du husker at tænke udgifter til fx fotograf, tekstforfatter og evt. design af logo mv. ind i projektet.

Og glem ikke, at din hjemmeside skal markedsføres efterfølgende via fx SEO, Adwords, Facebook-annoncering etc.

Konkurrencen om at være synlig online er stor!

En hjemmeside, der ikke bliver markedsført tilstrækkeligt, forsvinder meget let i mængden. Det kan sammenlignes med, at du bygger den flotteste fysiske forretning dybt inde i en skov. Hvis du ikke gør opmærksom på, at din forretning eksisterer, så er der ingen, der finder den!

Tænk derfor altid markedsføring ind i dit budget!

Overvejelse #4 – Vær sikker på, at du ejer hjemmesiden og har fuld adgang

Der findes webbureauer og webdesignere, som udvikler hjemmesider i deres eget CMS-system. Nogle gange er aftalen skruet sammen som en løbende abonnementsaftale, andre gange betaler du en fast pris.

Ligegyldigt hvad, så sørg for, at du har fuldt ejerskab, råderet og ubegrænset adgang til din hjemmeside.

Hvis aftalen er udformet som en abonnementsaftale med månedlige afdrag, så vær meget opmærksom på, hvor lang bindingsperioden er, så du ikke kommer til at hænge i flere år på en aftale, som du ikke kan komme ud af.

Vælger du at få lavet dit nye hjemmesidedesign hos mig, er det dig, der ejer siden, og har alle rettigheder til indholdet.

Overvejelse #5 – Vælg et godt CMS til din hjemmeside

Der findes mange forskellige CMS-systemer. CMS betyder Content Management System, og er det system, som en hjemmeside bliver opbygget i.

Nogle CMS-systemer har meget begrænsede muligheder, og opdateres sjældent. Andre er mere velfungerende, men kan mangle brugervenlighed, så du skal betale for dyre supporttimer, hver gang du skal lave en lille justering.

Jeg udvikler udelukkende hjemmesider i WordPress, som er verdens mest anvendte CMS’er. En professionel udviklet WordPress hjemmeside er velfungerende og meget brugervenlig for dig, så du selv kan lave et hav af ændringer, tilføjelser og justeringer uden at skulle købe supporttimer.

Husk, at det CMS, du vælger, skal være forberedt og velegnet til SEO. Kan din ny hjemmeside ikke søgemaskineoptimeres ordentligt, kan du få et stort og dyrt problem omkring din markedsføring og synlighed på nettet.

Skrivebord m. Mac. Ny hjemmeside overvejelser. WordPress webdesigner. renesejling.dk

Overvejelse #6 – Start altid dit projekt “ny hjemmeside” med at lave en kravsspecifikation

Jeg anbefaler altid, at du laver en kravsspecifikation, før du henvender dig til en webdesigner. Gør dig så mange tanker som muligt omkring design/udseende, funktionalitet, billeder, farver, skrifttyper osv.

Et godt råd er at bruge lidt tid på at klikke rundt på nettet, og finde nogle hjemmesider, der har et design og udtryk, som du synes godt om. Som webdesigner er det en god hjælp i forhold til designet, når du inkluderer links til hjemmesider, der har elementer, som du synes godt om.

Når du henvender dig til mig omkring et tilbud på en ny hjemmeside, har jeg en række spørgsmål, som jeg beder dig besvare, så vi i samarbejde, så præcist som muligt får afdækket, hvad hjemmesiden skal indeholde.

Hvilke tekniske funktionaliteter skal din nye hjemmeside indeholde? Hvilken designmæssig stil ønsker du? Skal du have en webshop integreret på din hjemmeside osv. Og jeg justerer designet på plads, indtil du er helt tilfreds.

Overvejelse #7 – Tilbyder webdesigneren en eller flere supportaftaler?

Du kan spare meget tid og mange frustrationer og ærgrelser med en professionel supportaftale.

Uden regelmæssig opdatering åbner du døren for hackere, som kan lave meget ravage på din hjemmeside på kort tid. Sker der noget med din hjemmeside, er det afgørende at du har en backup, så du hurtigt kan komme op at køre igen.

Vælger du en supportaftale hos mig, tager jeg mig af alt det tekniske, og sørger for opdatering og backup af dit site, så du undgår bekymringer og unødigt spild af tid.

Skulle uheldet være ud og du bliver udsat for hacking, så renser og geninstallerer jeg din hjemmeside gratis, når du har en supportaftale hos mig. Læs om mine WordPress supportaftaler her >>>

Overvejelse #8 – Pas på med billige pakkeløsninger

Foto af skærm på mobil. Markedsfør din ny hjemmeside og få flere besøg. Rene Sejling.Jeg oplever desværre nogle gange, at kunder kommer til mig efter, de har fået lavet en ny hjemmeside, hvor de har fået tilbudt en pakkeløsning inkl. SEO og Adwords til en billig pris.

De oplever, at den ny hjemmeside ikke fungerer optimalt, at den SEO, der er lavet, er mangelfuld, og at Adwords ikke konverterer tilstrækkeligt for dem.

Webdesign, SEO, Adwords, Facebook-annoncering udgør hvert sit specialområde, der hver for sig kræver stor faglig kompetence og indsigt. Vær varsom, hvis en person siger, at de kan hjælpe med det hele. Det giver sjældent et godt resultat.

Jeg koncentrerer mig udelukkende om at udvikle professionelle og velfungerende hjemmesider og webshop-løsninger. Jeg har gennem mange år opbygget et stærkt netværk af dygtige samarbejdspartnere inden for fx SEO, Adwords, foto, tekstforfatning mv. Du kan se mine samarbejdspartnere her >>>

Overvejelse #9 – Har webdesigneren mange gode kundereferencer?

Hvad siger de eksisterende kunder om webdesigneren?

Ligger der ikke synlige referencer på designerens hjemmeside, så bed om at få nogle. Kan designeren ikke fremvise flere gode referencer, så vælg en anden leverandør!

Jeg håber, at denne guide hjælper dig videre i dit valg af leverandør til din nye hjemmeside

Med en ny flot og professionelt udviklet hjemmeside, sender du et tydeligt signal om, at din virksomhed er professionel, seriøs, kompetent og troværdig.

Kombinerer du din nye hjemmeside med noget veludført SEO, så kunderne kan finde dig på Google (eventuelt suppleret med Adwords- og Facebookannoncering), så er du godt på vej til at tjene din investering hjem mange gange i kraft af flere kundehenvendelser og øget salg.

Vil du have et tilbud på en ny hjemmeside, så er du meget velkommen til at kontakte mig på mig@renesejling.dk for en dialog om dit projekt.

God inspiration? Så del gerne indlægget!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top