WordCamp Europe 2019

Uhh, det er spændende. Dette er faktisk mit første blog indlæg skrevet i Blok editoren (Gutenberg). Blok editoren var igen i år det helt store samtale emne på årets WordCamp Europe. Jeg havde endnu at skrive mit første blog indlæg i den, og nu var tiden ligesom inde tænkte jeg. So here goes…

Onsdag

Turen startede onsdag lige over middag, hvor jeg tog afsted til Billund Lufthavn. Jeg havde god tid, da jeg havde planer om at arbejde lidt i Loungen før jeg skulle flyve. Sjovt nok mødte jeg i Loungen en af mine kunder, som jeg lige fik en snak med. Han skulle med samme fly til Oslo og så videre på en arbejdstur.

Ja, Olso… selvom turen gik mod Berlin så mente Norwegian at det var en god idé at jeg lige så Oslo lufthavn også, før jeg kunne få lov at komme til Berlin.

Først på aftenen ankom jeg til Berlin og tog en taxa til hotellet. Det var nok den mest sindsyge taxachauffør jeg har kørt med. Han var araber og skældte ud på alle og enhver som var i vejen. Rødt lys, dem der kørte langsomt osv. Da jeg så skulle betale spurgte jeg om han tog i mod kort. Det var han også træt af, og spurgte hvorfor jeg ikke sagde det noget før, og tog så hans iZettle frem til at ordne det. En kvittering skulle jeg også have… puha der var jeg ikke super populær, og som prikken over i’et trykkede jeg også min pinkode forkert første gang 🙂

Om aftenen mødtes jeg med min rejsebuddy Torben, hvor vi sad nede ved vandet og fik en snak og lidt godt til ganen. Det er halvandet år siden jeg sidst mødtes live med Torben, selvom vi skriver sammen på messenger flere gange om ugen. Samarbejdet fungerer super godt 🙂

Torsdag

Torsdag var planlagt til sightseeing i Berlin som jeg aldrig har besøgt tidligere. Torben var min guide, da han havde været i Berlin ind til flere gange til marathonløb. Så han viste rundt og kom med gode forslag. Jeg ville gerne som minimum se noget Berlinmur og Checkpoint Charlie og Brandenburger Tor.

Vi tog U-Bahn ind til byen og gik rundt derfra til det hele. Efter en god bøf til frokost var vi forbi Ritter Sport butikken for at lave vores egen Rittersport.

Vi gik derefter rundt i den østtyske del af Berlin og kom forbi TV tårnet og så mange af de ældre russiske bygninger. Vi havde nemlig mål mod computerspilsmuset hvor vi skulle mødes med de andre danskere. Det var et super cool sted for en stor flok nørder må man sige.

Efterfølgende var der arrangeret aftensmad på en mexicansk restaurant ikke langt derfra. Der blev lystigt snakket og nørdet over aftensmaden og ikke mindst et par øl.

Fredag

Fredag var starten på selve konferencen. Efter lækker morgenmad fik vi os registreret og modtog vores navneskilt. Derefter stod den på rundtur blandt alle de mange sponsorer. Først hos de små, som har en lille stand og så inde i salen ved siden af ved de store sponsorer, som stiller op med flotte messestande.

Der er altid rift om swag, klistermærker, t-shirts, kuglepenne osv. Igen i år var der rigeligt til alle. Pantheon, som er et WordPress hosting firma fejrede endda at de havde åbnet nyt datacenter og havde mini cupcakes med. Mums.

Jeg forsøgte at holde lidt igen med swag i år 🙂 Men lidt blev det da til.

Her er lidt om de forskellige indlæg jeg hørte i løbet af fredagen.

Develop with Docker

Af: Maura Teal fra Pagely og NorthStack

Det var ganske interssant. Det handlede i korte træk omkring brugen af Docker Containers til opsætning af lokaludvikling af WordPress sider. Dette gør at du har en WordPress installation i sit eget lille lukkede område på din computer i stedet for at køre alle lokale sider på samme server.

Personligt kunne jeg ikke se det smarte i at arbejde sådan og med denne opsætning da jeg synes det tog alt for lang tid at komme i gang med, og lignede noget for dem som savnede de gode gamle DOS dage med at kunne køre kommandoer i terminalen. Der var lidt værktøjer til at gøre det nemmere og hurtigere ved brug af Homebrev, Docker Compose, og Dockerhub, samt Lando.

Personligt at det ikke noget jeg vil køre med selv da jeg også har brug for at vise kunderne siden løbende, og så bliver ovenstående hurtigt bøvlet.

Matt Mullenweg

Et af WordCamp højdepunkter er altid oplægget fra Matt Mullenweg. Han er vores alle sammens helt, da han er co-creator af WordPress, for 15 år siden.

Han startede ud med at holde et kort oplæg omkring Block editoren (Gutenberg) som dette indlæg er skrevet i, og viste fremgangen samt deres planer for nye funktioner fremadrettet. Det ser super spændende ud.

Derefter var der Q & A med flere interessante spørgsmål. Første spørgsmål var fra en meget engageret fyr, som var svær at forstå. Han har haft spørgsmål de tidligere år også på samme facon. Matt var tålmodig og lod ham snakke. Casper Hübinger som var vært på scenen, sagde til ham at han skulle komme til sit spørgsmål, da det han læste op var mere et blog indlæg. Længere historie kort, så handlede spørgsmålet i sidste ende omkring en misforståelse, som de fik løst da de snakkede sammen efterfølgende. Alt er godt.

Podcast

Efterfølgende blev mig og Torben interviewet af Yan og Kåre fra WordPress Podcasten netop omkring page builders, og block editoren. Det var meget sjovt at prøve. Det kommer med i et fremtidigt afsnit hvor man kan høre os der.

The Art of Pricing

Efterfølgende hørte jeg The Art of Pricing. Hvordan man udregner sin profit kontra tid, samt hvordan man skaber værdi for kunden. Som han nævnte så er der også forskel på prisen på en Big Mac rundt omkring i verdenen.

Jeg følte ikke jeg fik så meget ud af dette da det er et område jeg vil mene jeg har ret godt styr på i forvejen.

Gutenberg & Page Builders

I korte træk var det et oplæg om at page builders og blok editoren fint kan fungere sammen uden at det ene skal overtage fra det andet.

Til blog indlæg og almindeligt sideindhold giver det rigtig god mening at bruge blok editoren og så bruge en page builder til at håndtere det generelle design og design på de mere avancerede sider.

Det er faktisk det jeg selv prøver nu ved både køre min side i Beaver Builder og skrive blogindlæg i Blok editoren.

100 days of code

Dette var et oplæg fra en grafisk designer, som selvfølgelig havde håndtegnet alle hendes slides (super fede). Hun snakkede om, at efter Morten Rand-Henriksens oplæg i Paris, omkring CSS Grid, så var det noget hun ville lære nærmere.

Hun fortalte omkring 100 days of code, hvor man i 100 dage, en time om dagen, brugte denne time på at lære at kode. Som hun sagde så kan det også være alt muligt andet end at kode. Men viser ligesom commitment på projektet ved at tweete omkring det og bruge det tilhørende hashtag #100daysofcode.

Du kan finde hendes slides på www.Boemedia.eu/wceu2019

SEO Mobile First indexing

Af: Aleyda Solis

Dette oplag var et af de bedste om fredagen. Det var af en meget hurtigt talende dame af spansk oprindelse vil jeg gætte på. Hun snakkede om hvor vigtigt det er at fokusere på mobile first indeksering af ens hjemmeside, da langt over 50% af ens trafik kommer fra mobiltelefoner. Alt for mange fokusere ikke nok på dette og kun på desktop versionen.

Per 1. juli 2019 vil Google begynde at indeksere indhold ud fra mobilen først. Dette ske på alle nye sider, som ikke tidligere har været indekseret før. Dvs. hvis du registrerer et nyt domæne og sætter en hjemmeside op på dette, samt beder Google om at indeksere siden, vil det være mobil delen af siden der indekseres og vises først.

Fredag aften

Fredag aften stod på en tur til byen efter aftensmad. WP Engine holdt et arrangement på en bar som hed FluxBau. De plejer altid at holde et arrangement fredag aften og de fleste danskere plejer at kunne snige sig ind til dette.

Aftensmaden blev på en indisk restaurant, som var super lækker. Efterfølgende tog jeg tilbage til hotellet igen mens de andre tog på bar.

Der var et leben i byen på vejen hjem. Alle tyskere virkede som om de var på gaden og alle havde en øl eller andet alkoholisk i hånden. På gaden spillede et band live heavy metal. Måske der var noget festival af en art, det fandt jeg aldrig rigtigt ud af. Men gang i den var der.

Lørdag

Customer Support – Turning your nightmare into a machine

Af: Valentina Thörner fra WooCommerce.com

Ganske godt oplæg omkring håndtering af kundesupport. Hvordan man gør det nemmere for ens kunder. Har man måske et helt helpdesk område med artikler og videoer, Facebook gruppe, eller Slack kanal, eller tilbyder man kun support via e-mail.

Derudover gode tanker omkring hvordan ens kunder skal indsende supportanmodninger. Er det kun på e-mail, eller er telefon også ok, eller måske via live chat eller en formular der udfyldes.

Hun sluttede af med at selvom alting er perfekt så vil der altid være nogle, som har brug for hjælp på den ene eller anden måde. Vær ærlig overfor kunderne om hvornår de kan forvente at få et svar på deres supportanmodning.

Getting things done

Af: Judith Shrörer

En tydelig lidt nervøs omgang om hvordan man får tingene gjort. Jeg tog en del med derfra. Da det altid er spændende at få tricks til hvordan man optimerer sin tid bedst muligt

Hun nævnte at mange som regel har store planer for deres dag, men ender med at bruge det meste af deres tid på at tjekke Facebook, e-mails og mange andre ting der distraherer ens fokus på arbejdet.

Her er et par gode udtalelser om hvordan man effektiviserer lidt mere…

You dont need more time your day you just need to decide.
Seth Godin

You just need to sleep faster
Arnold Schwarzenegger

Done is better than perfect
Sheryl Sandberg

En ting hun også snakkede om var jeg bekendt med. Det hedder Pareto princippet og går på 80-20 reglen. At du bruger 80% af din tid på 20% af årsagerne. Her gælder det om at eliminere så meget som muligt at de ting du bruger mest tid på. Det mest optimale er at bruge 20% af ens tid på 80% af opgaverne 🙂

En anden god idé er at afsætte tid i løbet af dagen til deep work. F.eks 2 timer hvor e-mail og notifikationer rundt omkring er slået fra, så der er tid og fokus til at kunne koncentrere sig om specifikke opgaver.

Gutenberg

Af: Kåre Mulvad Steffensen

Wohoo, første gang vi ser en dansker på den store scene til et WordCamp Europe. Det var Kåre Mulvad Steffensen fra Peyts.dk som fik æren af en lightning talk, altså et kort oplæg på 10 minutter.

Han fortalte omkring Gutenberg (blok editoren) og hvordan det havde ændret Peytz.dk’s tilgang til at lave hjemmesider til deres kunder.

Han gjorde det godt og vi fik alle et nyt yndlingscitat

Statisch und stabil
Kåre Mulvad Steffensen

Why i Walker 700 kms to Berlin and survived

Af: Marcel Boostman

En hollænder med en idé. Idéen gik på at han ville gå fra hans hus i Holland til Berlin. ca 700 km og samle penge ind til WP Foundation.

Hans kone gav ham lov til at gennemføre projektet. Han brugte ca. en måned på at planlægge hele turen, og fik undervejs hjælp at WordPress Communitiet til overnatninger mm. Han Tweetede på hele turen så man kunne følge med. Turen blev også brugt til personlig udvikling som han sagde, da han bl.a. lider af noget angst.

Det blev til 850.000 skridt, 32 dage, hvoraf han gik de 28, 35 powerbars og 700 km. Imponerende. I alt indsamlede han 8283 euro. Oprindeligt kun 5000 euro, men de penge han havde fået sponseret til en som skulle passe hans kunder mens han var væk donerede hans del 100%. Sådan.

Gutenberg panel discussion

Denne panel discussion havde også deltagelse af Kåre Mulvad Steffensen. Han sad sammen med 4 andre som har været med til udviklingen af blok editoren.

Super interessant debat omkring fremtiden for WordPress editoren. Pt. forbliver den klassiske editor en mulighed frem til 2022 er planen pt. Men ingen tvivl om at fremtiden er blok editoren.

How to engage your online audience: Lessons from the field of education

Af: Jesse van de Hulsbeek, Marieke van de Rakt

Super godt indlæg som kort fortalt handlede om hvor vigtigt det er at fjerne forstyrrelser fra ens side, især til uddannelsessider, men også generelt. Less i more gælder i alle henseender.

Fokuser på at skrive tekster så det er kort og godt, samt i sætninger der er til at læse og overskue. Fortæl historien med billeder og tekst.

Skaberne overestimere hvor intuitivt et værktøj er i forhold til selve brugeren af det.

From WordPress to blockchain: The future is 100% open source

Af: Sebastiaan van der Lans

Meget spændende oplæg om brugen af blockchain technologien til at tidsstemple ens indhold, samt ændringer. Dette gør at man altid vil kunne bevise at ens indhold, er noget man selv har skrevet og derved gør det kopiering betydeligt sværere og man vil kunne eliminere fake news mm.

Du kan læse mere om projektet på wordproof.io

After Party

After Party er en del af billetten hvor der er gratis god mad og underholdning, samt 2 drinks.

I år var der også en overraskelse i form af et show af Stars in Concert. Det er et lidt mere avanceret kopiband, med en som ligner Madonna, Tina Turner og Joe Cocker. Temaet til årets fest var 80’erne, så de passede perfekt ind.

De spillede en god times tid med et fantastisk show og gang i den.

Derefter var der DJ med 80’er hits, og aftenen blev sluttet af i Beergarden med en kold drink sammen med de andre danskere.

Søndag

Søndag gik med hjemtur til Billund. Jeg tog taxa til lufthavnen og brugte halvanden time i loungen før flyet skulle boarde. jeg skulle for første gang flyve med Ryanair. Det gik heldigvis med kun halvanden times forsinkelse at komme hjem uden problemer.

Altid en god tur og netværket med de andre danskere synes jeg er det mest vigtige ved hele turen. Vi har alle i løbet af året et godt samarbejde selvom vi meget laver og tilbyder de samme ting.

Community er en del af WordPress ånden…

Næste år går turen til Porto, i weekenden den 4-6 juni 2020. Ses vi?

3 kommentarer til “WordCamp Europe 2019”

    1. Ca 4000 til hotel for 4 nætter. 1200 kr for fly, og så mad ud over frokost fredag og lørdag middag samt lørdag aften da det er inkluderet. Har du virksomhed kan det selvfølgelig trækkes fra i dit regnskab.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top