WordCamp Danmark 2023

For første gang siden 2017 blev der i år afholdt WordCamp i Danmark igen. Tusind tak for det kæmpestore arbejde, Morten Ellegaard Larsen og Jette Drøger, som har trukket det tunge læs for at få det hele til at spille.

WordCamp Danmark fulgte den almindelige fremgangsmåde med oplæg i løbet af dagen på flere spor samt godt med kaffe, snacks og frokost undervejs. Der var selvfølgelig stort fokus på WordPress med oplæg, der omhandlede kundetyper, automation, AI og ChatGPT, optimering af WooCommerce og meget mere

Der var også en del fokus på at gøre WordPress mere miljøvenligt. Selvom du har en hjemmeside, udleder den også CO2, netop fordi siden ligger på store servere i datacentre, som også bruger en masse strøm. Man kan her vælge en hostingudbyder, som udelukkende bruger grøn strøm, men de fleste bruger stadig almindeligt produceret strøm.

Du kan på siden her se, hvad din side bruger af CO2, som et udgangspunkt, da det ikke er et præcist værktøj. Optimering af kode, billeder osv. er et godt sted at starte for at mindske dette – prøv selv her Websitecarbon.com

Mark Thomas Gazel, som står for den danske oversættelse af WordPress og er super skarp på hele Polyglots-delen, havde nogle interessante statistikker med. Har du i øvrigt lyst til at hjælpe med oversættelse af WordPress eller WooCommerce eller lign. så sig endelig til.

WordPress bruges af ca. 43,1% af alle websteder på nettet. Til sammenligning står Shopify “kun” for ca. 4%.

Vi afsluttede sidste oplæg søndag over middag med et panel omkring WordPress’ fremtid. Her deltog jeg selv sammen med Yan Knudtskov Nielsen fra yanco.dk og Simon Rasmussen fra webnorth.dk.

Den største diskussion her gik på, hvad vi alle kunne gøre for at promovere WordPress yderligere og ikke mindst få flere med til WordCamps fremadrettet. Vi kom også med vores forudsigelse om WordPress’ fremtid, og selvom meget kan ændre sig, mente vi alle, at WordPress stadig ville være det største i mange år fremad endnu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv
Scroll to Top